Započela podjela kućnih kompostera
15. studenog 2017. - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas je u Sesvetskom Kraljevcu započeo s podjelom kućnih kompostera zainteresiranim korisnicima koja bi prema planu trebala završiti u roku od 60 dana.

Dio je to Pilot projekta kućnog kompostiranja koju Grad Zagreb u okviru odgovorne politike zbrinjavanja svih vrsta otpada kontinuirano provodi s ciljem stvaranja optimalne komunalne infrastrukture te poticanja ekološke svijesti i daljnjeg razvoja pozitivnih navika u gospodarenju otpadom.

Prijavljene korisnike će se pojedinačno kontaktirati te u dogovoreno vrijeme dostaviti komposter na kućnu adresu. Prilikom dostave korisnik će potpisati Zapisnik o zaprimanju. Uz svaki pojedinačni komposter nalazi se uputa za slaganje i upotrebu kompostera.

Zagrebački centar za gospodarenja otpadom d.o.o., koji je uz Grad Zagreb i Čistoću uključen u Pilot projekt, za te je potrebe izradio i edukativni film koji će se nalaziti na web stranicama Grada Zagreba, Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom, Zagrebačkog holdinga i Podružnice Čistoće.

Edukativni film možete pogledati na linku.