Preskočite na glavni sadržaj

PPI4Waste - Održana konferencija o važnosti zelene javne nabave

PPI4Waste - Održana konferencija o važnosti zelene javne nabave
7. travnja 2016. -   U vijećnici Hrvatske gospodarske komore, dana 5.travnja 2016. godine održana je konferencija „Promocija inovacija za resursnu učinkovitost i gospodarenje otpadom u javnoj nabavi“, koju je organizirao Zagrebački Holding – Podružnica Čistoća zajedno s Hrvatskom gospodarskom komorom. Konferencija je organizirana u sklopu projekta Europske unije PPI4Waste.
Cilj konferencije je bio prezentirati inovacije na području gospodarenja otpadom, a poseban je osvrt bio na održivo gospodarenje polimernim i biorazgradivim otpadom.
Jedna od glavnih tema konferencije bila je promocija inovacija i zakonodavni okviri u EU te implementacija zelene javne nabave u ovom sektoru. Na konferenciji su predstavljeni primjeri iz zelene javne nabave kao i različite inovativne tehnologije skupljanja i obrade otpada dostupne na području Republike Hrvatske.
Otpad je veliki gospodarski resurs koji se ne bi trebao smatrati problemom i opterećenjem za okoliš, nego kroz implementaciju inovativnih rješenja može biti značajan industrijski resurs i pomoći u razvoju i poboljšanju konkurentnosti gospodarstva, zaključeno je na kraju konferencije.

http://www.ppi4waste.eu/