Preskočite na glavni sadržaj

Obilježite s nama Svjetski dan zaštite okoliša

Obilježite s nama Svjetski dan zaštite okoliša
31. svibnja 2016. - U sklopu Floraarta, međunarodne izložbe cvijeća, u nedjelju, 5. lipnja na Svjetski dan zaštite okoliša podružnica Čistoća će obilježiti prigodnim programom, na izložbenom prostoru Zagrebačkog holdinga uz šetnicu na južnom dijelu parka.
Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockhlomu (1972.) posvećene okolišu, na kojoj je osvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP). Kroz obilježavanje Dana zaštite okoliša diljem svijeta, Program Ujedinjenih naroda za okoliš nastoji istaknuti glavne okolišne probleme i omogućiti svima da shvate svoju ulogu i odgovornost, ali i vlastitu snagu da postanu predvodnici promjena u cilju održivog razvoja. Smanjenje količine biootpada koji se odlaže na odlagališta jedan je od ciljeva koji je Hrvatska preuzela u cilju dostizanja visokih standarda zemalja EU u gospodarenju otpadom.
Izložit ćemo motornu trokolicu (piaggio), uz koju će se moći i fotografirati, organizirat ćemo radionice za djecu i razne nagradne igre.
Svakako nas posjetite, veselimo se vašem dolasku!

Cijeli tjedan od 30. svibnja do 5. lipnja Zagrebački holding predstavlja svoju ljetnu ponudu. Aktivnosti na izložbenom prostoru možete pročitati na poveznici, http://www.zgh.hr/aktualnosti-10/novosti-170/predstavljanje-ljetne-ponude-zagrebackog-holdinga-na-floraartu/2440