Preskočite na glavni sadržaj

Održana sjednica Grupacije održavanja čistoće


2. listopada 2014. - Dana 30. rujna 2014. godine u organizaciji Hrvatske gospodarske komore u Otočcu je održana Sjednica Grupacije održavanja čistoće vezano za Vladin Nacrt prijedloga Uredbe o komunalnom otpadu.

Na sjednici je sudjelovalo 170 predstavnika komunalnih tvrtki, predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Nakon uvodnih riječi predsjednika Grupacije održavanja čistoće, gospodina Ćurka koji je istaknuo važnost teme kao i aktivnosti koje je s time u vezi provela Grupacija, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, gospodin Müller izložio je aktivnosti Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost vezane uz Zakon o održivom gospodarenju otpadom i navedenu uredbu.

U nastavku su prezentirani završni primjedbe i prijedlozi Grupacije na prijedlog nacrta uredbe  koje su uz tajnicu Udruženja gospođu Mašić,  pripremili predstavnici Čakoma iz Čakovca, Zagrebačkog holdinga-podružnice Čistoća i GKTD Murvice iz Crikvenice, a koji su dan ranije na radnom sastanku predstavljeni načelnici Sektora za održivo gospodarenje otpadom, planove, programe i informacijski sustav Ministarstva zaštite okoliša i prirode gospođi Sanji Radović Josić.

Zaključeno je da će po izradi konačnog prijedloga Uredbe o komunalnom otpadu Ministarstvo zaštite okoliša i prirode s istom upoznati Grupaciju održavanja čistoće kako bi se još jednom razmotrili svi detalji i usuglasili stavovi s aspekta njene provedbe u praksi.