Preskočite na glavni sadržaj

Objave za medije

4. rujna 2019.

ČISTOĆA NASTAVLJA S ODRŽAVANJEM EDUKACIJA „ODVOJENO SKUPLJANJE
OTPADA — MIJENJAMO NAVIKE"

OVAJ PUT PO ZAGREBAČKIM PARKOVIMA I GRADSKIM TRGOVIMA

Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća u subotu, 7. rujna 2019. godine, započet će dvomjesečne edukacije pod sloganom „Odvojeno skupljanje otpada — Mijenjamo navike!" po zagrebačkim parkovima i gradskim trgovima.

„To je nastavak edukacija koje su započele ciklusom javnih edukativnih tribina po mjesnim odborima Grada Zagreba, koje su započele 9. travnja 2018. godine i završile 16. svibnja 2018. godine. Cilj je bio edukacija građana o novom sustavu skupljanja otpada i pravilnom postupanju s otpadom. U tome vremenu održano ukupno 78 javnih tribina naziva „Odvojeno skupljanje otpada — Mijenjamo navike!". Tribine je pohodilo više od 3000 građana Grada Zagreba. Nakon toga uslijedile su edukacije po gradskim tržnicama "Odvojeno skupljanje otpada - Mijenjamo navike!“ od 19. travnja 2019. do lipnja 2019.) Održali smo 27 edukacija na 8 tržnica po cijelom gradu Zagrebu o sprečavanju nastanka otpada, odvojenom skupljanju otpada i odgovornom postupanju s otpadom. Edukacije su podržavali Hrvatski skijaški savez, Auto klub INA DELTA, Zagrebački atletski savez, RK Zagreb PPD, HAVK Mladost, KK Cibona i AK Dinamo-Zrinjevac.„- izjavio je to Trpimir Majcan, direktor sektora u Čistoći.

Cilj edukacija je informiranje i educiranje građana o sprečavanju nastanka otpada, odvojenom skupljanju otpada i odgovornom postupanju s otpadom. Edukacije će se održavati subotama i nedjeljama u najvećim zagrebačkim gradskim parkovima i trgovima.
Raspored održavanja edukacija:
  • park Maksimir, 7. i 8 rujna, od 9 do 13 sati
  • park Bundek, 14. i 15. rujna, od 13 do 17 sati (u sklopu Rujanfesta)
  • park Jarun, 21. i 22.rujna, od 9 do 13 sati
  • park na Prisavlju (kod Boćarskog doma), 28. i 29. rujna, od 9 do 13 sati
  • park Travno, 5. i 6. listopada, od 9 do 13 sati
  • park Tomislavac 12. i 13. listopada, od 9 do 13 sati
  • park Zrinjevac 19. i 20. listopada, od 9 do 13 sati
  • Cvjetni trg, 26. i 27. listopada, od 9 do 13 sati.

„Pozivamo sve zainteresirane građane grada Zagreba, posebice obitelji s djecom da nas posjete na našim štandovima na zajedničko druženje te da se kroz igru i razgovor uz brojne edukativne materijale što više upoznamo o sprečavanju nastanka otpada, odvojenom skupljanju otpada i odgovornom postupanju s otpadom."- izjavio je Jure Leko voditelj podružnice Čistoća.

Radi se o maloj školi razvrstavanja otpada i educiranju građana kroz praktične primjere naučiti kako koristiti dodijeljene spremnike, koju vrstu otpada odložiti u koji spremnik, kada i koga zvati kada su spremnici puni i sva ostala pitanja. Radionice su prilagođene i za djecu koja se mogu zabaviti crtajući u eko kutku male škole čistoće  i igrajući društvenu didaktičku igru „Ekodrom“ i računalnu igru „Ekoforija“.

Zagrebački holding d.o.o.
Podružnica Čistoća