Otvorenje reciklažnog dvorišta u Svetoj Klari
5. lipnja 2017. – Gradonačelnik Milan Bandić s pročelnicom Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirkom Jozić, i voditeljicom podružnice Čistoća Marinom Lovrečki danas je obišao reciklažno dvorište Klara koje je dobilo uporabnu dozvolu, te obilježio prvi korak stavljanja u funkciju.
Pored postojećih 5 mobilnih reciklažnih, otvaramo 10. fiksno dvorište na kome će građani moći odlagati više od  30 vrsta otpada radnim danom od 6,30 do 20 sati, subotom od 5 do 24 i nedjeljom od 8 do 22 sata, rekao je gradonačelnik Bandić te je pozvao sve sugrađane da u što većem broju odvajaju otpad, odnosno da ga recikliraju.
Vrijednost investicije je oko dva milijuna kuna bez PDV-a, od čega  Fond za zaštitu okoliša ovaj projekt sufinancira s 80 % sredstava, odnosno s oko 1,5 milijuna kuna, naglasila je pročelnica.
Voditeljica podružnice Čistoća je nadodala da je uz dosadašnjih 10 reciklažnih dvorišta izdana građevinska dozvola i za ono u Čulinečkoj ulici, čime će se pokriti područje GČ Peščenica  – Žitnjak te da je u pripremi dokumentacija za ishođenje građevinske dozvole u naselju Sopnica –  Jelkovec.
 
O radu reciklažnih dvorišta građani se mogu informirati na broju telefona pozivnog centra Zagrebačkog holdinga 072 500 400, svaki dan od 0-24 sata.