Preskočite na glavni sadržaj
Zahtjev za odvozom glomaznog otpada
1. srpnja 2020. - Ovaj tjedan građani će na kućne adrese, uz račune Zagrebačkog holdinga za lipanj 2020. godine, zaprimiti drugi obrazac Zahtjev za odvoz glomaznog otpada za ovu kalendarsku godinu, za korištenje javne usluge odvoza glomaznog otpada bez naknade. Obrazac koji je zaprimljen početkom godine, zajedno s ovim obrascem, može se koristiti odjednom ukoliko postoji potreba za odvozom veće količine glomaznog otpada (do 4 m3).
 
Zahtjevi za odvozom glomaznog otpada zaprimaju se do 15. studenog 2020. godine, na adresu Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća, Radnička cesta 82, 10 000 Zagreb, na mail adresu: cistoca.glomazno@zgh.hr ili ispunjavanjem e-Zahtjeva. Obvezujemo se dostaviti odgovor na zahtjev, s terminom odvoza, u što kraćem roku, a ne dužem od 20 dana.

Ova besplatna usluga omogućava građanima naručivanje kamiona Čistoće ispred kućnog praga kad god žele, tijekom cijele godine. Postupak naručivanja je jednostavan, a sve informacije mogu se dobiti i direktno od naših zaposlenika na brojevima telefona 01/6146-555 i 01/6146-565, radnim danom od 7 do 20 sati.
 
Ističemo kako građani i dalje mogu, tijekom cijele godine, svoj glomazni otpad besplatno odložiti na jedno od naših reciklažnih dvorišta i mobilnih reciklažnih dvorišta.
 
Zakon o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13, 73/17) zabranjuje odlaganje krupnog (glomaznog) otpada na javnim površinama, što uključuje zelene otoke i ostale spremnike. Komunalno redarstvo Grada Zagreba obavlja nadzor nad komunalnim redom u gradu i ovlašteno je naplatiti novčanu kaznu na mjestu počinjenja prekršaja, izdati obavezni prekršajni nalog te rješenjem narediti fizičkim i pravnim osobama radnje u svrhu održavanja komunalnog reda. Stoga, molimo građane ukoliko primijete odlaganje otpada na javnim površinama da to jave na dežurni broj telefona Komunalnog redarstva: 01/610-1566, mail adresu: redarstvo@zagreb.hr ili putem aplikacije MojZagreb.
 
Pazimo zajedno na čistoću našeg Zagreba!


Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća