Preskočite na glavni sadržaj
Dan planeta Zemlje 2022.
22. travnja 2022.

Dan planeta Zemlje (Earth Day) obilježava se 22. travnja u više od 190 zemalja, s ciljem promocije važnosti zaštite naše planete i poziva javnosti na djelovanje. #InvestInOurPlanet

Ovogodišnjim sloganom „Invest in Our Planet“ (Investirajmo u naš planet), poziva se na korjenitu promjenu poslovne klime, političke klime i osobnog djelovanja u svrhu zaštite našeg planeta. Sada je vrijeme nezaustavljive hrabrosti za zaštitu našeg zdravlja, naših obitelji i onoga što nas održava na životu.

Dan planeta Zemlje obilježili smo danas u Dječjem vrtiću "Budućnost", s našim najmlađim sugrađanima, izvedbom kazališne predstave "Čistograd". Djeca su naša budućnost i nosioci korjenitih promjena u našim navikama u postupanju prema otpadu.
Veselili su se zajedno s nama odličnoj izvedbi predstave, te će dalje biti ambasadori našeg projekta "Odvajamo otpad, usvajamo navike!".


Razmislimo na koje sve načine možemo smanjiti naš utjecaj na okoliš, pogotovo vezano za otpad koji svakodnevno proizvodimo. Odgovorno je izbjegavati nastajanje otpada, smanjiti količine otpada, a otpad koji je nastao pravilno razvrstati i odložiti u za to namijenjene spremnike i reciklažna dvorišta.

Više o Danu planeta Zemlje: earthday.org
Informacije o pravilnom postupanja s otpadom: Publikacije


Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća