Preskočite na glavni sadržaj

Učenici OŠ Šestine u posjetu reciklažnom dvorištu

Učenici OŠ Šestine u posjetu reciklažnom dvorištu
4. ožujka 2024. - Učenici drugih razreda Osnovne škole Šestine, zajedno sa svojim učiteljicama koje je predvodila školska eko koordinatorica gospođa Svjetlana Celinšćak, bili su naši gosti na reciklažnom dvorištu Šestine na adresi Prilaz Kraljičinom zdencu.
 
Uz razgovor o komunalnom otpadu, pravilnom postupanju s otpadom i uslugama podružnice Čistoća djecu smo educirali kako na pravilan način razvrstavati otpad te mogućnostima odvojenog skupljanja otpada u njihovom naselju.
 
Uz stručno vodstvo naših djelatnika, djeca su obišla sve spremnike na reciklažnom dvorištu, gdje im je pokazano u koji spremnik ide odgovarajuća vrsta komunalnog otpada. Također, pravilno su razvrstali otpad kojeg su donijeli.
Posebno su radosno odložili čepove koje su prikupljali s roditeljima u poseban spremnik, odazivajući se tako našoj humanitarnoj akciji „Ubaci čep za skupi lijek!“ za oboljele od leukemije i limfoma.
 
Prilikom razgledavanja spremnika djeca su pronašla staru loptu koju je netko od naših sugrađana odložio u reciklažno dvorište te na kraju posjete i spontano zaigrala nogomet.
 
Osnovna škola Šestine je međunarodna eko škola od 2010. godine u kojoj se redovito provede ekološke aktivnosti. Ove godine škola ima dva projekta: Klima se klima i Nije faca tko hranu baca.
 
Bilo nam je lijepo s našim gostima i podržavamo projekte koje razvijaju.
 
Zagrebački holding d.o.o.