Preskočite na glavni sadržaj
2015. - 2018.

Glavni cilj projekta Bin2Grid je (puni naziv: Turning unexploited food waste into biomethane supplied through local filling stations networks) promicanje odvojenog prikupljanja otpada od hrane od specifičnih i različitih proizvođača (industrija, ugostiteljstvo te kućanstva), a u svrhu proizvodnje biogoriva (biometana) te njegove upotrebe putem lokalne mreže punionica.
Projektni konzorcij sastoji se ukupno od 8 partnera iz različitih europskih država (predstavnici ciljanih gradova), a Podružnica Čistoća je koordinator projekta. Projekt je započeo u siječnju 2015.godine i traje tri godine.

Tijekom projekta koristiti će se iskustva svih uključenih dionika i istražiti potencijal proizvodnje energije iz otpada od hrane i pića u zemljama s različitim načinima gospodarenja otpadom (odvojeno prikupljanje ili odlaganje otpada hrane).

Konkretne aktivnosti (radionice, promo-kampanje, sastanci radnih grupa) će se održavati tijekom projekta, a predloženi modeli bi trebali dovesti do povećanja proizvodnje bioplina procesom anaerobne fermentacije. To će ujedno dovesti i do smanjenja emisije CO2 povezane s trenutačnom potrošnjom fosilnih goriva te potaknuti korištenja biogoriva.