Preskočite na glavni sadržaj
Druga nacionalna radionica projekta Čisti vozni parkovi

28. svibnja, 2015. godine u hotelu International, Miramarska 24, u Zagrebu, u sklopu EU projekta Clean Fleets  održana je druga nacionalna radionica projekta Čisti vozni parkovi u organizaciji projektnoga tima Zagrebačkoga holdinga. Projekt se sufinancira sredstvima EU fondova iz programa Inteligentna Energija u Europi.
Glavni ciljevi radionice bili su:
  • objasniti primjenu Direktive 2009/33/EZ o promicanju čistih i energetski učinkovitih vozila u cestovnom prijevozu u natječajima za nabavu energetski učinkovitih vozila,
  •  predstaviti prednosti nabave koja omogućuje ekološki i ekonomski solidan izbor pogonskih tehnologija i goriva,
  • izložiti primjere dobre prakse korištenja energetski učinkovitih vozila u javnom prijevozu u hrvatskim i drugim europskim gradovima,
  • podići razinu svijesti tvrtki  o prednostima korištenja energetski učinkovitih vozila i ubrzati upoznavanje nacionalnog tržišta sa vozilima viših energetskih i ekoloških standarda.

                   
Na radionici su sudjelovali predstavnici tvrtki u privatnom i javnom vlasništvu koje posjeduju veće vozne parkove te institucije koje se bave energetskom učinkovitosti i poticanjem korištenja obnovljivih izvora energije u prijevozu. Ovim putem zahvaljujemo svim sudionicima radionice, a same prezentacije predstavljene na radionici dostupne su na web stranici projekta.