Preskočite na glavni sadržaj

Na konferenciji Eko susret 2018. predstavljena web igra Ekoforija i društvena igra Ekodrom

Na konferenciji Eko susret 2018. predstavljena web igra Ekoforija i društvena igra Ekodrom
4. prosinca 2018. Ovo je obrazovno-informativni projekt, cilj nam je mlađim generacijama posvijestiti važnost čuvanju okoliša i odgovornog ponašanja. Podijelit ćemo edukativne materijale po školama i vrtićima, a pripremili smo 6 000 informativnih brošura za djecu s posebnim potrebama i vjerujemo da će naša djeca, usvajajući znanja u ranoj dobi lakše prihvatiti odgovornost za razvrstavanje otpada i čuvanja okoliša, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić na konferenciji Eko susret 2018. što ju Grad Zagreb organizira za ravnatelje gradskih dječjih vrtića i osnovnih škola.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić je naglasila da je cilj konferencije da ravnatelje i djelatnika škola i vrtića, ali i širu javnost upozna s nastavkom provedbe aktivnosti iz Plana izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom Grada Zagreba. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovoj hvalevrijednoj akciji. Eko susreti su namijenjeni našim mlađim sugrađanima jer znamo da je promjena navika i ponašanja dugotrajan proces, stoga vjerujemo da su najbolje edukacije u najranijoj dobi, kad su djeca otvorena i radoznala, rekla je zamjenica Majić. Također je naglasila da je izobrazno-informativna aktivnost Grada Zagreba zakonska obveza prema kojoj je Grad dužan poticati informiranje, izobrazbu i poučavanje javnosti o zaštiti okoliša i održivome razvoju.

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban prezentirala je materijale koji su pripremljeni za djecu osnovnoškolskog uzrasta, web igru Ekoforija i društvenu igru Ekodrom. Istaknula je cilj skretanje pozornosti najmlađem naraštaju na zdrave navike temeljene na onome što treba oživjeti u sustavu gospodarenja otpadom i onome što želimo ostaviti budućim generacijama. 

Prezentacija IGRE koje grade BOLJE SUTRA