Preskočite na glavni sadržaj

Novo reciklažno dvorište u gradskoj četvrti Sesvete

Novo reciklažno dvorište u gradskoj četvrti Sesvete
29. veljače 2020. - Gradonačelnik Milan Bandić s pročelnicom Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirkom Jozić, i voditeljem podružnice Čistoća Jurom Leko, danas je obišao reciklažno dvorište Sesvete Jelkovec koje je dobilo uporabnu dozvolu i od ponedjeljka 2. ožujka 2020. godine započinje s radom.
Na parceli površine 1308m² na križanju Rimskog puta i Ulice Borisa Ulricha napravljeno je reciklažno (fiksno) dvorište za prihvat i privremeno skladištenje manjih količina odvojeno prikupljenih vrsta komunalnog i građevinskog otpada.

U Zagrebu sada imamo 18 reciklažnih dvorišta, 11 fiksnih i 7 mobilnih. Od ponedjeljka će građani ovdje moći dovesti otpad koji ćemo dalje moći koristiti kao korisnu sirovinu, rekao je zagrebački gradonačelnik najavivši kako će se uz ovo dvorište i ono na Jelkovečkoj, na sjevernom dijelu napraviti još jedno reciklažno dvorište jer postoji potreba budući u gradskoj četvrti Sesvete živi oko 90 tisuća ljudi.

U sklopu dvorišta nalazi se 37 spremnika za otpad, uredski kontejner, rasvjeta i sustav video nadzora. U njemu građani mogu, bez naknade, predati cijeli niz iskoristivog otpada (papir i karton, plastiku, staklo, metale, odjeću i tekstil i dr.), razne vrste problematičnog otpada iz kućanstava (kiseline i lužine, pesticide, otapala, ulja i masti, boje i lakove, onečišćenu ambalažu i sl), građevinski otpad iz kućanstava te glomazni otpad.
Dvorište radi svaki dan od 6:30h do 20:h i nedjeljom do 14:00h i pozivam sve da maksimalno iskoriste ovu infrastrukturu, rekao je voditelj podružnice ZGH – Čistoća Jure Leko.
  
Pročelnica Mirka Jozić je najavila kako se trenutno radi na lokacijskoj dozvoli za sortirnicu na području Žitnjaka gdje je Grad kupio zemljište od Diokija pa bi za dvije godine tamo trebalo niknuti veliko postrojenje gdje bi sav odvojeno prikupljeni otpad mogao ići na odvojeno sortiranje.

RD SESVETE JELKOVEC
Ulica Borisa Ulricha 5
Telefon: 099/8036772
Radno vrijeme: ponedjeljak – subota: od 06.30 do 20.00 sati, nedjelja: od 07.30 do 14.00 sati.

Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća