Preskočite na glavni sadržaj
Dan planeta Zemlje 2021.
22. travnja 2021.

Dan planeta Zemlje (Earth Day) obilježava se 22. travnja u više od 190 zemalja, s ciljem promocije važnosti zaštite naše planete i poziva javnosti na djelovanje.

Ovogodišnjim sloganom „Restore Our Earth“ (Obnovimo našu Zemlju), pažnje se skreće na prirodne procese, zelene tehnologije u nastanku i inovativno razmišljanje koje može obnoviti svjetske ekosustave. Na ovaj način, tema dana odbacuje vjerovanje kako su ublažavanje ili prilagodba posljedicama klimatskih promjena jedini način borbe protiv njih. Na svakome od nas je da obnovimo našu Zemlju, ne samo jer nam je stalo do prirodnog svijeta, već jer smo dio njega.

Obratimo pozornost danas na vrijedne čistače ulica s trokolicama u potrebi djelovanja vlastitim ponašanjem protiv zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljšanjem kvalitete života svih građana. Jedan smo od rijetkih gradova koji koristi trokolice za čišćenje ulica, a Čistoća ih ima 296 na mehanički pogon i 30 električnih.

Razmislimo na koje sve načine možemo smanjiti naš utjecaj na okoliš, pogotovo vezano za otpad koji svakodnevno proizvodimo. Odgovorno je izbjegavati nastajanje otpada, smanjiti količine otpada, a otpad koji je nastao pravilno razvrstati i odložiti u za to namijenjene spremnike i reciklažna dvorišta.

Na ovaj dan naši stručni djelatnici bit će u reciklažnom dvorištu Klara (Sisačka cesta 10) u vremenu od 9 do 12 sati, pa dođite u Malu školu Čistoće.

Više o Danu planeta Zemlje: earthday.org
Informacije o pravilnom postupanja s otpadom: Publikacije
 
Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća