Preskočite na glavni sadržaj
22. ožujka 2021.

Prije godinu dana Zagreb je pogodila serija potresa, najjača u posljednjih 140 godina. Prvi i najsnažniji od 5,5 stupnjeva zabilježen u 6:24 sati. Ubrzo nakon potresa, na ulice su izašli brojne interventne ekipe, među kojima su bili i posebno oformljeni timovi radnika Zagrebačkog holdinga. U suradnji s nadležnom gradskim uredima, stavili smo u funkciju sve raspoložive resurse i angažirali maksimalan broj radnika koji su bili svakodnevno na dispoziciji građanima 24 sata na dan dokle god je to bilo potrebno.



S obzirom da se potres dogodio u nedjelju, kada je bilo na raspolaganju oko trećina zaposlenih, da bi cijeli sustav funkcionirao, što se tiče komunalnih službi Grada Zagreba, svi kapaciteti preusmjereni su na čišćenje grada. Na poslove podružnice Čistoća preusmjereni su radnici podružnica Zrinjevac i Zagrebačkih cesta te povezanog društva Vodoopskrba i odvodnja d.o.o., odnosno oko 500 zaposlenih, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Podružnica Čistoća je uz angažman mehanizacije i ljudi na raščišćavanju grada i odvoz građevinske šute i glomaznog otpada, u danima nakon potresa na lokacije koje su najviše pogođene nepogodom postavila kontejnere (sanduke) u koje su građani mogli odlagati građevinsku šutu nastalu sanacijom. Podružnice je od 22. ožujka zbrinula 4.281 tonu glomaznog otpada, 73 tone otpadnog drva te 7.144 tone građevinske šute, odnosno ukupno je realizirano oko 2.300 odvoza s kiperima/grajferima te oko 130 kontejnera s glomaznim otpadom, građevinskom šutom i otpadnim drvom.

Nakon čišćenja, sve javne prometne površine su redovito prane za što je podružnica Čistoća utrošila ukupno više od 8.200 sati (odnosi se na rad cestara, autocisterni, čistilica velikih i malih te radnika na čišćenju i pranju javno prometnih površina).

 

Više informacija o aktivnostima Zagrebačkog holdinga nakon potresa možete pronaći na poveznici.


Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća