Preskočite na glavni sadržaj

Nadogradnja usluge reciklažnih i mobilnih reciklažnih dvorišta

5. ožujka 2021. godine

Kako bi osigurali našim korisnicima jednostavnije i ugodnije korištenje naših reciklažnih i mobilnih reciklažnih dvorišta, uveli smo 1D crtične kodove (barkod) na računima za usluge Zagrebačkog holdinga i nove informativne table u reciklažnim i mobilnim reciklažnim dvorištima.

Naime, sukladno Uredbi o gospodarenju otpadom i Pravilniku o načinu rada reciklažnog dvorišta, na reciklažna dvorišta je tijekom prošle godine uvedena Evidencija o preuzetom komunalnom otpadu. Kod ulaska u reciklažno dvorište potrebno je predočiti osobnu iskaznicu te sistemski broj obveznika i objekta (s jedinstvene uplatnice), a dovezeni otpad važe se po frakcijama.

Uvođenjem 1D crtičnog koda s podacima o sistemskom broju obveznika i objekta, dovoljno je pokazati fotografiju 1D crtičnih kodova koji moraju biti snimljeni na način da se može jasno prikazati na mobilnom uređaju korisnika.

Tehničar na reciklažnom dvorištu evidentirat će dolazak korisnika na reciklažno dvorište skeniranjem 1D crtičnih kodova (s uplatnice ili mobitela), što je obveza prema Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom.

Na fotografiji u nastavku prikazana je pozicija 1D crtičnih kodova:



Također, opremili smo reciklažna i mobilna reciklažna dvorišta novim informativnim tablama kako bi se građani lakše snalazili u dvorištima. Na informativnim tablama označene su vrste otpada kako biste prilikom ulaska na reciklažno dvorište odmah vidjeli spremnik u koji trebate odložiti svoj otpad.



Na području grada Zagreba ima 10 fiksnih i 9 mobilnih reciklažnih dvorišta koja rade sve dane u tjednu izuzev blagdana i praznika, a njihov popis možete pronaći na sljedećoj poveznici: Reciklažna dvorišta. Koristimo ovu priliku da vas još jednom pozovemo na odgovorno gospodarenje otpadom kako bi naš grad bio uredan i čist.

LETAK - Reciklažna dvorišta
LETAK - Upute za odlaganje zaštitne opreme
 
 
Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća