Preskočite na glavni sadržaj

Podružnica Čistoća stručni je partner na projektu ZeeWaste4EU

Podružnica Čistoća stručni je partner na projektu ZeeWaste4EU
22. prosinca 2021.

Tijekom proteklog tjedna održan je prvi sastanak u sklopu projekta ZeeWaste4EU (puni naziv: Zero food waste education of „Z” generation of European citizens).

Radi se o projektu koji ima za cilj potaknuti i stvoriti svijest o važnosti prevencije i smanjenja otpada od hrane te promicanje obrazovanja svih interesnih skupina vezanog za održivo gospodarenje otpadom kao i podizanje svijesti o potrošnji hrane u kućanstvu.

Sufinanciran je sredstvima Europske Komisije u sklopu programa Erasmus+ (KA220 - Cooperation partnerships in higher education). Ukupan budžet projekta je 2,8 milijuna kuna.

Koordinator projekta je Sveučilište u Zagrebu - Agronomski fakultet, a Zagrebački holding d.o.o. - podružnica Čistoća sudjeluje kao stručni partner. Na projektu još sudjeluju partneri iz Rumunjske, Italije, Estonije i Srbije.

Podružnica Čistoća uključena je u razvoj metodologije procjene nastalih količina otpada od hrane u četiri europske države te alata s ciljem prevencije nastanka otpada.

Projekt je službeno započeo u studenome ove godine i traje do kraja 2024., te je svojevrsni nastavak prijašnjeg Erasmus+ projekta „Waste Education Initiative“ na kojem je od 2017. do 2020. sudjelovala i podružnica Čistoća.