Preskočite na glavni sadržaj

Finale edukativno-informativne kampanje „#razvrstaj me (kreni od sebe)“

Finale edukativno-informativne kampanje „#razvrstaj me (kreni od sebe)“
19. svibnja 2022.
 
Jučer, 18. svibnja 2022. godine, održan je susret zaštitnog lica naše kampanje „#razvrstaj me (kreni od sebe)“, mađioničara i praktičnog komičara Magic Leona, s učenicima Osnovne škole Jordanovac koji su pobjednici našeg nagradnog natječaja gdje su nam pokazali kako oni recikliraju i izrađuju predmete od otpada. Tri razreda skupila su se u dvorani škole, gdje su ih Magic Leon i Mr. Mončina uveseljavali mađioničarskim trikovima i učili kako pravilno odvajati otpad. Kako je bilo možete saznati u Joomboos članku.
 
Kampanja „#razvrstaj me (kreni od sebe)“ provodila se u suradnji s tvrtkom 24sata d.o.o. i njihovom platformom JoomBoos.hr. U kampanji smo se obraćali današnjim osnovnoškolcima putem komunikacijskih kanala koje koriste (web, Youtube, Instagram, TikTok) i osobe koju uvažavaju. Okosnica kampanje je serijal video uradaka, u kojem se naglašava nužnost razvrstavanja i ponovne uporabe otpada, popraćen promotivnim objavama na društvenim mrežama.
 
Specifičnost ovog projekta je izravno i pojedinačno obraćanje najmlađima na njima prilagođen način i slušanje njihovih poruka. Također, djeca najbrže usvajaju nove navike u postupanju s otpadom, najbolji su prenositelji poruka drugima i na ovaj način komuniciranja saznajemo kako to rade kod kuće. Cilj je i osvješćivanje i senzibiliziranje javnosti za probleme otpada i okoliša, kako bi i oni postali partnerom u rješavanju ključnih problema. Za cijeli projekt je dobiveno pozitivno stručno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje.
 
Zahvaljujemo se svim školama koje su se javile na nagradni natječaj i djeci koja su nas gledala, lajkala, komentirala i učila s nama!
 
 
Vezane vijesti:
Predstavljen projekt „Odvajamo otpad, usvajamo navike!“ za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi
 
 
Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća