Preskočite na glavni sadržaj

Počinje odvoz miješanog komunalnog otpada jednom tjedno za 16.500 kućanstava koja žive u obiteljskim kućama

Počinje odvoz miješanog komunalnog otpada jednom tjedno za 16.500 kućanstava koja žive u obiteljskim kućama
17. listopada 2022. godine

Danas je započeo odvoz miješanog komunalnog otpada jednom tjedno za 16.500 kućanstava koja žive u obiteljskim kućama u deset zagrebačkih gradskih četvrti. Radi se isključivo o obiteljskim kućama u gradskim četvrtima Brezovica, Črnomerec, Donja Dubrava, Gornja Dubrava, Gornji Grad Medveščak, Novi Zagreb Zapad, Novi Zagreb Istok, Podsljeme, Podsused Vrapče i Sesvete.
 
Građani će obavijest o adresama i danima odvoza dobiti putem letka od djelatnika Čistoće. Popis ulica i dani odvoza.
 
Učestalost odvoza za preostalih 363.500 kućanstava u Gradu Zagrebu za sada ostaje ista. Plan je do početka sljedećega mjeseca za sve obiteljske kuće u Gradu Zagrebu uvesti odvoz miješanog komunalnog otpada jednom tjedno. Radi se ukupno o 90.000 kućanstava.
 
Rezultat je to povećanoga odvajanja otpada uslijed uvođenja novoga modela prikupljanja miješanog komunalnog otpada. Name, većim odvajanjem se smanjuje količina miješanog komunalnog otpada, zbog čega postaje moguće smanjiti učestalost njegovoga odvoza, prije svega za građane koji žive u obiteljskim kućama i imaju spremnike za otpad na vlastitim površinama.
 
Resursi koji će se osloboditi ovim načinom odvoza miješanog komunalnog otpada koristit će se za plastiku i papir, čiji odvoz će se postupno povećati po gradskim četvrtima, s jednom u dva tjedna na jednom tjedno.
 
Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća