Preskočite na glavni sadržaj
Srednjoškolci u posjetu reciklažnom dvorištu
2. svibnja 2024. - Učenici trećih razreda XVIII. gimnazije, zajedno s profesorom geografije i voditeljicom ekološke grupe škole, bili su naši gosti na mobilnom reciklažnom dvorištu Gornji grad - Medveščak.
 
Uz razgovor o komunalnom otpadu, pravilnom postupanju s otpadom i uslugama podružnice Čistoća, učenike smo educirali kako se zbrinjavaju različite vrste otpada, mogućnostima odvojenog skupljanja otpada u njihovom naselju te značajkama aplikacije „Razvrstaj MojZG“.
 
Uz stručno vodstvo naših djelatnika, obišli su sve spremnike na reciklažnom dvorištu, gdje im je pokazano u koji spremnik ide odgovarajuća vrsta komunalnog otpada te objašnjene oznake koje su pridružene prema vrstama otpada.
 
Srednjoškolci teme o gospodarenju otpadom usvajaju unutar različitih predmeta koje slušaju u drugom i trećem razredu, a obilazak reciklažnog dvorišta dao im je uvid u odgovorno ponašanje zajednice kojoj pripadaju.
 
U XVIII. gimnaziji redovito se provede ekološke aktivnosti. Ove godine škola ima dva projekta: izradu recikliranih svijeća i projekt analize prisutnosti mikroplastike u vodi iz maksimirskih jezera.

Iznimno nam je drago što smo ovom edukacijom doprinijeli osvještavanju učenika o temama vezanima za okoliš i gospodarenje otpadom.

Zagrebački holding d.o.o.