Preskočite na glavni sadržaj

Stiglo devet novih kamiona za odvoz komunalnog otpada

Stiglo devet novih kamiona za odvoz komunalnog otpada

15. travnja 2024. U najmodernijem reciklažnom dvorištu u gradskoj četvrti Podsused - Vrapče, gradonačelnik Tomislav Tomašević predstavio je danas devet novih kamiona za odvoz komunalnog otpada kao i za potrebe rada samih reciklažnih dvorišta.

“Ukupno u Zagrebu imamo 21 reciklažno dvorište,  u travnju je u Lučkom otvoreno još jedno novo, a do kraja godine također će biti otvoreno i novo mobilno reciklažno dvorište u Kašini. Broj korisnika u njima se više nego udvostručio, sa 174.000 građana u 2022. godini na čak 385.000 korisnika u 2023. godini”, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Gradonačelnik je podsjetio da podružnica Čistoća Zagrebačkog holdinga obnavlja desetljećima star vozni park nabavkom novih 46 specijaliziranih vozila ukupne vrijednosti 12,3 milijuna eura.

„Ovih 9 kamiona za odvoz komunalnog otpada je samo prva faza, a do ljeta bi ih trebalo doći ukupno čak 46. Nova vozila su opremljena naprednim sustavima za pražnjenje standardiziranih spremnika, što olakšava posao radnicima, povećava broj lokacija koje pojedini kamion može obuhvatiti, te u konačnici unaprijeđuje kvalitetu usluge za građane“, rekao je direktor Čistoće Davor Vić.