Preskočite na glavni sadržaj

Mobilno reciklažno dvorište u Gradskoj četvrti Brezovica započinje s radom

Mobilno reciklažno dvorište u Gradskoj četvrti Brezovica započinje s radom
29. prosinca 2020.

Na lokaciji Donjodragonoška cesta iza kućnog broja 8C započelo je s radom mobilno reciklažno dvorište. U gradskoj četvrti Brezovica ovo je drugo mobilno reciklažno dvorište (prvo se nalazi u Prigradskoj ulici III odvojak), a nalazi se u Mjesnom odboru Dragonožec. U ovom trenutku, zajedno s mobilnim reciklažnim dvorištima u Brezovici, na području grada Zagreba imamo 19 reciklažnih dvorišta.

Mobilno reciklažno dvorište u Dragonošcu je u potpunosti informatizirano. Sukladno Uredbi o gospodarenju otpadom i Pravilniku o načinu rada reciklažnog dvorišta, uvodi se Evidencija o preuzetom komunalnom otpadu i korisnicima koji predaju otpad u reciklažna dvorišta. Građani će prilikom korištenja reciklažnog dvorišta biti upoznati da će sljedeći puta morati koristiti reciklažno dvorište uz predočenje osobne iskaznice te podataka o šifri obveznika i šifri objekta (iz izvornika ili preslike računa). Tehničar na reciklažnom dvorištu će uvidom u osobnu iskaznicu, te podatke o šifri obveznika i šifri objekta osobe koja predaje otpad, unijeti podatke potrebne za vođenje Evidencije propisanih zakonskim i podzakonskim propisima koji uređuju područje gospodarenja otpadom, a sukladno propisima koji reguliraju zaštitu osobnih podataka.

U mobilnom reciklažnom dvorištu otpad koji su građani odvojili u kućanstvu se privremeno skladišti, u njemu se ne obavlja obrada sakupljenog otpada pa aktivnosti postupanja s otpadom ne završavaju tamo već podrazumijevaju češća pražnjenja i odvoz razvrstanih vrsta kojeg u konačnici uporabljuju ovlaštene tvrtke. Građani mogu predati do tridesetak vrsta otpada kojeg su odvojili u kućanstvu, kao što su papir, karton, plastika, metalna ambalaža, stiropor, stare baterije, stakleni ambalažni otpad, ravno staklo, stari lijekovi, otpadne gume bez naplatka (do 4 komada), elektronički  otpad, glomazni otpad i sl.

Radno vrijeme mobilnog reciklažnog dvorišta je od ponedjeljka do subote, od 6:30 sati do 20 sati. Nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima dvorište ne radi.

Kontakt telefon: 091 2678 171

Više informacija: Reciklažna dvorišta.


Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća