Preskočite na glavni sadržaj

Novo reciklažno dvorište u Gradskoj četvrti Podsljeme

Novo reciklažno dvorište u Gradskoj četvrti Podsljeme
10. svibnja 2021.
 
Na lokaciji Bidrovečka cesta kod kućnog broja 68, u utorak 11. svibnja, započinje s radom mobilno reciklažno dvorište. U gradskoj četvrti Podsljeme ovo je drugo mobilno reciklažno dvorište (prvo se nalazi u Prilazu Kraljičinom zdencu kod kućnog broja 4), a nalazi se u Mjesnom odboru Markuševec. U ovom trenutku, zajedno s novim mobilnim reciklažnim dvorištima u Podsljemenu, na području grada Zagreba imamo 20 reciklažnih dvorišta.
 
U mobilnom reciklažnom dvorištu otpad koji su građani odvojili u kućanstvu se privremeno skladišti, u njemu se ne obavlja obrada sakupljenog otpada pa aktivnosti postupanja s otpadom ne završavaju tamo već podrazumijevaju češća pražnjenja i odvoz razvrstanih vrsta kojeg u konačnici uporabljuju ovlaštene tvrtke. Građani mogu predati do tridesetak vrsta neopasnog otpada kojeg su odvojili u kućanstvu, kao što su papir, karton, plastika, metalna ambalaža, stiropor, stare baterije, stakleni ambalažni otpad, ravno staklo, stari lijekovi, otpadne gume bez naplatka (do 4 komada), elektronički  otpad, glomazni otpad i sl. Mobilno reciklažno dvorište Podsljeme ne zaprima opasni otpad zbog blizine potoka.
 
Radno vrijeme mobilnog reciklažnog dvorišta je od ponedjeljka do subote, od 6:30 sati do 20 sati. Nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima dvorište ne radi.
 
Kontakt: Reciklažna dvorišta
 
Podsjećamo kako sukladno Uredbi o gospodarenju otpadom i Pravilniku o načinu rada reciklažnog dvorišta, na svim reciklažnim dvorištima vodi se Evidencija o preuzetom komunalnom otpadu i korisnicima koji predaju otpad, te je prilikom korištenja reciklažnog dvorišta potrebno predočiti osobnu iskaznicu, podatke o šifri obveznika i šifri objekta (podaci se nalaze na jedinstvenoj uplatnici Zagrebačkog holdinga, također možete predočiti i 1D barkod koji sadrži navedene podatke - pozicija 1D barkoda).


Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća