Preskočite na glavni sadržaj

Novo reciklažno dvorište u Gradskoj četvrti Novi Zagreb - zapad

Novo reciklažno dvorište u Gradskoj četvrti Novi Zagreb - zapad

2. travnja 2024. - Na lokaciji Ulica Lučko kod kućnog broja 73, u utorak 2. travnja, započelo je s radom mobilno reciklažno dvorište. U ovom trenutku, zajedno s novim mobilnim reciklažnim dvorištom, na području grada Zagreba otvoreno je 21 reciklažno dvorište.
 
U mobilnom reciklažnom dvorištu privremeno se skladišti otpad kojeg su građani odvojili u kućanstvu. U njemu se ne obavlja obrada otpada, već se prikupljeni otpad predaje na oporabu ovlaštenim tvrtkama. Građani i u ovo reciklažno dvorište mogu predati više od tridesetak vrsta neopasnog otpada kojeg su odvojili u kućanstvu, kao što su papir, karton, plastika, metalna ambalaža, stiropor, stare baterije, stakleni ambalažni otpad, ravno staklo, stari lijekovi, otpadne gume bez naplatka (do 4 komada), elektronički  otpad, glomazni otpad i sl. 
 
Radno vrijeme mobilnog reciklažnog dvorišta je od ponedjeljka do subote, od 6:30 sati do 20 sati. Nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima dvorište ne radi.
 
Kontakt: Reciklažna dvorišta
 
Podsjećamo kako se na svim reciklažnim dvorištima vodi evidencija o preuzetom komunalnom otpadu i korisnicima koji predaju otpad, te je prilikom korištenja reciklažnog dvorišta potrebno predočiti na uvid osobnu iskaznicu, podatke o sistemskom broju obveznika i objekta (podaci se nalaze na jedinstvenoj uplatnici Zagrebačkog holdinga) ili pokazati bar kod u aplikaciji Razvrstaj MojZG.
 
Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća