Odvoz glomaznog otpada

Odvoz glomaznog otpada

Odvoz glomaznog otpada
Molimo naše sugrađane koji su nastradali u potresu da odvoz glomaznog otpada (dakle namještaj i slično što im je uništeno) direktno dogovaraju s djelatnicima Čistoće pozivom na broj telefona 01 6187-046 ili 01 6146-477 od 7 do 20 sati radi dogovora termina odvoza ili putem elektroničke pošte na adresu cistoca@zgh.hr.

U ovom trenutku apeliramo na sve Zagrepčane na solidarnost i razumijevanje čitave situacije i povećanog opsega posla te da su u ovom trenutku prioritet i da imaju pravo prvenstva građani pogođeni potresom.


Krupni (glomazni) otpad je predmet ili tvar koju je zbog volumena i /ili mase neprikladno prikupljati u sklopu usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada.

Zakon o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13, 73/17) zabranjuje odlaganje krupnog (glomaznog) otpada na javnim površinama.
 
Za ovu vrstu otpada možete, bez naknade, naručiti odvoz od 2 m3.
 
Naručivanje usluge se obavlja putem obrasca Zahtjev za odvoz glomaznog otpada zaprimljenih na kućnu adresu, uz račun Zagrebačkog holdinga.
 
Obrasci Zahtjev za odvozom glomaznog otpada zaprimaju se u periodu od 15. veljače od 15. studenoga na adresu Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća, Radnička cesta 82, 10000 Zagreb, na mail adresu: cistoca.glomazno@zgh.hr ili ispunjavanjem e-Zahtjeva. Obvezujemo se dostaviti odgovor na Zahtjev, s terminom odvoza, u što kraćem roku, ne dužem od 20 dana.

e-Zahtjev za odvoz glomaznog otpada

Krupni (glomazni) otpad možete u vlastitom prijevozu predati, bez naknade, u reciklažno dvorište.

Besplatan odvoz električnih i elektroničkih kućanskih uređaja  - http://www.fzoeu.hr/docs/kontakti_i_adrese_za_preuzimanje_ee_otpada_102015_v1.pdf