Preskočite na glavni sadržaj

Tribina Zagrebačkog holdinga d.o.o podružnice Čistoća 13.svibnja

9.svibnja 2016. - 7. Zagrebački energetski tjedan ove godine ima poruku „Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo“, a održava se od 09. do 14. svibnja 2016. na raznim lokacijama i institucijama u Gradu Zagrebu. U navedenom tjednu održat će se niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, seminara, dana otvorenih vrata, seminara, predavanja te radionica koje se bave ključnim temama današnjice u području energetike i održivog razvoja u cilju optimalnog korištenja i zaštite prirodnih resursa.
Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća prezentirat će stručne radove u petak 13. svibnja vezano za teme gospodarenja otpadom.
 
Tematska  predavanja „Održivo gospodarenje otpadom“
Datum: 13. svibnja 2016.
Termin: 10,00-11,00 sati
Lokacija: Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27, 10 000 Zagreb
 
Uvodna riječ:
Voditeljica podružnice Čistoća: Marina Lovrečki, dipl.ing.građ.
 Predavači:
Bojan Ribić, dipl.ing. – „Projekt Bin2Grid“
-Cilj projekta Bin2Grid je mogućnost korištenja otpada od hrane kao sirovine za proizvodnju biometana i njegovog korištenja kao biogoriva. Tijekom projekta ispitat će se mogućnosti implementacije takvog koncepta u 4 ciljana grada: Zagreb, Pariz, Malaga i Skopje.
Goran Mijić, dipl.ing. – „Mogućnosti proizvodnje energije iz otpada“
-Posljednjih 20 godina proizvodnja otpada u Hrvatskoj  porasla je gotovo za 40 %. U Hrvatskoj se godišnje proizvede oko 360 kg otpada po stanovniku, što je puno manje u odnosu na razvijene zemlje  EU gdje se proizvede i preko 600 kg otpada, a porastom standarda rast će i količine otpada. Dobivanje energije ili goriva iz otpada  postao inženjerski izazov kojem je cilj iskorištavanje otpada u najvećoj mogućoj mjeri. U izlaganju će se prikazati mogući postupci proizvodnje energije iz otpada u Hrvatskoj.
 mr.sc. Alen Hadžić, dipl.ing. – „Gospodarenje korisnim otpadom“
-Europska komisija predložila je novi, dugo očekivani zaokruženi zakonodavni paket o cirkularnoj ekonomiji. Riječ je pokušaju oživljavanja teoretskog koncepta prema kojem se što je moguće više raznih materijala reciklira i ponovo koristi umjesto da završe na odlagalištima.
 
Radujemo se vašem dolasku na tribinu!